Het VGG Bureau ondersteunt de gemeenten vanuit de visie en ambities. Dit gebeurt in opdracht van het Dagelijks Bestuur. Dit doet het VGG Bureau door:

• het verzamelen, bundelen en behartigen van gezamenlijke belangen
  • het verzamelen, bundelen, delen en doorgeven van kennis
  • het faciliteren van de organisatie van projecten voor meerdere gemeenten.

Concreet doet het VGG Bureau dit door te coördineren dat belangen bij elkaar komen, de kennis wordt gedeeld en de projecten worden begeleid. Daarvoor organiseert het VGG Bureau alle bijeenkomsten, zorgt voor agendering en vastlegging van de afspraken en het onderhouden van het bestuurlijk-ambtelijk netwerk in en buiten de provincie.

Het VGG Bureau wordt geleid door de secretaris. Samen met de procescoördinator zorgt hij voor het verbinden van de relevante inhoudelijke lijnen, voorbereiding van overleggen en het onderhouden en uitbouwen van het netwerk.

Twee projectmedewerkers faciliteren de VGG bij de (praktische) organisatie van dit alles: de bijeenkomsten, vastleggen van afspraken en onderlinge communicatie tussen gemeenten en tussen VGG en partnerorganisaties.

Secretaris: de heer drs. T.G. (Ton) Sprenger,
t.sprenger@groningergemeenten.nl

Procescoördinator: mevrouw drs. E. (Esther) ten Wolde,
e.tenwolde@groningergemeenten.nl