Nieuwe gemeentesecretaris Midden-Groningen

Mr. Marjolijn Nieuwenhuijsen-Janssens (61 jaar) is op 18 september gestart met haar werkzaamheden als gemeentesecretaris en algemeen directeur voor de gemeente Midden-Groningen.

Eerder was ze onder andere regiodirecteur bij de Raad voor de Kinderbescherming, bestuurslid en directeur bedrijfsvoering bij het Openbaar Ministerie en bestuurder/directeur bij de Dienstverleningsorganisatie Openbaar Ministerie (DVOM). 

De benoeming vond plaats op dinsdag 27 juni door het college van burgemeester en wethouders. De gemeente Midden-Groningen startte de zoektocht naar een nieuwe gemeentesecretaris na het vertrek van Henk Mulder begin dit jaar.

Als gemeentesecretaris is Marjolijn Nieuwenhuijsen de eerste adviseur van het college van burgemeester en wethouders. Ze is het hoofd van de ambtelijke organisatie en de spil tussen de organisatie, college en raad. Naast de interne focus heeft de gemeentesecretaris een essentiële rol in de externe vertegenwoordiging van gemeente en het bevorderen van de externe samenwerking. 

bron; https://www.midden-groningen.nl/marjolijn-nieuwenhuijsen-janssens-nieuwe-gemeentesecretaris