Gemeentesecretaris Astrid Schulting van Westerkwartier vertrekt

Gemeentesecretaris Astrid Schulting vertrekt per 1 oktober 2022 bij de gemeente Westerkwartier. Per die datum gaat zij een nieuwe uitdaging aan als directeur van GGD IJsselland. 

Astrid Schulting startte in februari 2018 als kwartiermaker in de toen nog aanstaande gemeente Westerkwartier. “Ik zag deze functie vooral als een uitdagende klus, maar het bleek een heel mooie baan waar ik mij met hart en ziel aan verbonden heb de afgelopen vier en een half jaar. Als ik straks de organisatie verlaat, is dat met een zeker gevoel van weemoed. Het gevoel wat bij mij overheerst is echter trots. Ik ben trots op de gehele organisatie en wat wij de afgelopen vier jaar bereikt hebben.”

Burgemeester Ard van der Tuuk sluit zich hierbij aan en benadrukt dat Schulting van grote waarde is geweest voor de gemeente Westerkwartier: “Astrid heeft enorm veel betekend voor de totstandkoming van de fusiegemeente Westerkwartier en de ontwikkeling van de nieuwe organisatie. Zij is van grote waarde geweest, zowel op inhoud als persoon. Haar vertrek is een groot gemis voor het Westerkwartier. Astrid is in staat geweest deze relatief nieuwe gemeente in de afgelopen vier jaar op een niveau te brengen waar andere fusiegemeenten soms wel zeven of acht jaar over doen. Dat is kenmerkend voor haar. Haar nieuwe functie als directeur bij GGD IJsselland is een mooie volgende stap. Ze zullen daar zeker blij zijn met Astrid en het is haar zeer gegund.”

Eerder was zij gemeentesecretaris van Meppel en manager maatschappelijke ontwikkeling en hoofd bestuursadvisering in Zwolle.

Bron: westerkwartier.nl