Laden agenda

« Alle agenda

BIJEENKOMST ELKE REGIO TELT!

19 oktober @ 19:00 - 22:00

We zijn verheugd om u uit te nodigen voor een bijzondere bijeenkomst georganiseerd door Vereniging van Groninger Gemeenten, Vereniging van Friese Gemeenten en Vereniging van Drentse Gemeenten.

Elke Regio Telt!

Recent is door drie adviesraden (Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur, Raad voor Volksgezondheid & Samenleving en de Raad voor het Openbaar Bestuur) een advies verschenen; “Elke Regio Telt!” (klik hier voor het document)

Geconstateerd werd dat er regio’s zijn die structurele achterstanden op onder andere werkgelegenheid, onderwijs, mobiliteit, gezondheid en welvaart hebben, deels als gevolg van Rijksbeleid.

Vanuit de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur hebben de Jantine Kriens en Bart Swanenvleugel bereid gevonden om dit rapport toe te lichten en te vertellen over hun bevindingen en aanbevelingen.

Met u willen we het gesprek voeren hoe zaken in onze regio’s zijn gesteld. Wat wij vanuit onze eigen kracht en perspectieven voor ideeën en oplossingen hebben om de verschillen te verkleinen en hoe we de punten uit het rapport om kunnen buigen naar een praktische vertaling voor onze (plattelands)regio.

Deze bijeenkomst is bedoeld voor collegeleden, raadsleden, gedeputeerden, statenleden, bestuurders van de waterschappen, gemeentesecretarissen en griffiers uit Groningen, Frylân en Drenthe.

U kunt zich aanmelden via https://www.groningergemeenten.nl/elkeregiotelt of via secretariaat@groningergemeenten.nl

Gegevens

Datum:
19 oktober
Tijd:
19:00 - 22:00

Organisator

VGG / VFG / VDG

Locatie

Nieuw Allardsoog
Jarig van der Wielenwei 6
Bakkeveen, 9242SH Nederland
+ Google Maps