28 Feb

De VGG gaat samen met Berenschot in 2020 opnieuw de Leergang Taaie Thema’s en Duivelse Dilemma’s organiseren! De Leergang is bedoeld om tot inspiratie en verdieping te komen, maar ook om elkaar te leren kennen, nieuwe werelden te ervaren, kennis te verrijken en samen te zoeken naar oplossingsrichtingen voor complexe vraagstukken. Aanmelden kan binnenkort.

De Leergang speelt in op de grote uitdagingen waar we in de provincie Groningen voor staan, zoals de duurzaamheidstransitie, het geven van een impuls aan economische groei en bloei, investeren in een leefbare woonomgeving voor jong en oud, het vormgeven aan een inclusieve samenleving. En dit is maar een greep uit alle vraagstukken die aandacht vragen.

Een bijzondere vierde module
De Leergang start in januari en bestaat uit vijf modules. Ook deze keer reizen we de provincie door naar verschillende inspirerende locaties. We onderscheiden de deelnemers in Vertrouwde Gezichten (op de donderdagavond) en de Bruisende Talenten (op vrijdagmorgen). Bij module vijf komen deze twee groepen bij elkaar in de Clash of the Generations.

De vierde module is dit jaar extra bijzonder. Dan is er een dagvullend programma, dat we samen met de provincies Drenthe en Friesland vormgeven. Het vraagstuk rondom de krachtenbundeling op Noord-Nederlandse schaal staat dan centraal. De Vertrouwde Gezichten en Bruisende Talenten nemen samen aan deze dag deel.

Thema’s van de modules
De volgende thema’s komen aan bod in de modules:
Module 1 – Overheid en samenleving: zoeken in veranderende verhoudingen.
Module 2 – Recreatie en Toerisme, een provincie ontsluiten.
Module 3 – De sociaal-maatschappelijke toekomst van de provincie.
Module 4 – Krachtenbundeling op Noord-Nederlandse schaal.
Module 5 – Clash of Generations.

Aanmelden
Binnenkort volgt er meer informatie over de Leergang. Dan maken we ook de definitieve data bekend en kunt u zich aanmelden. Houdt dus uw mailbox in de gaten!