14 Aug

Nu de Rijks- en gemeentemaatregelen voor de eerste nood bij inwoners, ondernemers, bedrijven en instellingen van start zijn gegaan en goed worden uitgevoerd, is het van belang om na de komende periode en de middellangetermijn te kijken qua gevolgen en effecten van de corona-maatregelen.

Na een uitvraag blijkt dat alle Groninger gemeenten, naast de Rijksmaatregelen, zelf ook maatregelen en maatwerk hebben getroffen voor de eigen inwoners en bedrijven.

Er zijn grote zorgen voor het langer duren van de maatregelen voor onze inwoners en bedrijven.
Het voortbestaan van (vooral kleine) lokale ondernemers in de horeca, cultuur, recreatie en toerismesector staat zeer onder druk. Ook (gemeentelijke) theaters, muziekscholen, multifunctionele centra kampen met problemen.

Ook voor de middellange termijn, waarbij een krimpende economie wordt verwacht met alle gevolgen van dien (zeker in onze provincie) zal dit een zeer grote impact hebben op de noordelijke economie, ruimte en wonen, culturele en toeristische voorzieningen en grote sociaal-maatschappelijke gevolgen.