26 Oct

Riëtte Wollerich zal per 1 september 2020 als procescoördinator werkzaam zijn bij de Vereniging van Groninger Gemeenten.

De kerntaak van de procescoördinator is het bestuurlijk adviseren en ondersteunen van de Groninger gemeenten. Daarbij is het nagaan en herkennen van gezamenlijke kansen een belangrijk onderdeel van deze functie.

Op dit moment zijn onderwerpen als tekorten in het sociaal domein, herijking gemeentefonds, effecten van corona-maatregelen op de maatschappij (onder andere cultuur & vrijetijdseconomie), werkgelegenheid en klimaat en energie, belangrijke opgaven waar gemeenten, samen met burgers en maatschappelijke organisaties, voor staan.

Riëtte Wollerich:
Riëtte was recentelijk werkzaam als beleidsadviseur bij LTO-Noord. Voordien was ze actief als fractievoorzitter in Provinciale Staten in provincie Drenthe en senior beleidsmedewerker landbouw, natuur en voedselkwaliteit bij de CDA Tweede Kamerfractie in Den Haag.