25 Nov

Annalies Usmany (gemeente Appingedam), Meindert Joostens (gemeente Delfzijl) en Bert Nederveen (gemeente Westerkwartier) waren live naar Den haag vertrokken om aandacht te vragen voor de uiterst penibele financiële situatie van de gemeenten en de Groninger
gemeenten in het bijzonder.

En via een groot videoscherm kwamen videoboodschappen van bestuurders voorbij, onder andere van Erik Drenth (gemeente Midden-Groningen).

Het is vrij uitzonderlijk dat bestuurders bij een medeoverheid een protest organiseren.
Maar het is ook vrij uitzonderlijk dat het Rijk keer op keer bezuinigingen en taken over de schutting gooit richting gemeenten. Hopelijk halen onze protesten en brieven nu wat uit!