24 Sep

In 2020 wordt dit overleg gecombineerd met de Burgemeestersdag van de provincie Groningen.

Tijdstip: 9.30 – 13.00 uur
Locatie: Rietland, Oosterseweg 62, Zuidwolde

Leergang Groningen 2020

Een nieuwe Leergang Groningen

Groot en goed nieuws! De Leergang Groningen gaat het vierde seizoen in.

In januari start een nieuwe editie, waarin politici, bestuurders en top-ambtenaren met elkaar zich buigen over de grote vraagstukken in Groningen. Onderwerpen als “De sociaal-maatschappelijke toekomst van de provincie”, “Recreatie en toerisme: een provincie ontsluiten” en ook een module gericht op de Noord Nederlandse Kracht. In deze module verenigen de drie noordelijke provincies, Groningen, Fryslân en Drenthe zich om te bekijken hoe zij gezamenlijk het verschil kunnen maken.

Wat de inhoud ook is, het geschiedt altijd op een bijzondere locatie met inspirerende sprekers en op interactie gerichte werkvormen. Leren, reflecteren, ontmoeten en ook plezier hebben staan centraal.

We hebben twee groepen. Allereerst de “Vertrouwde Gezichten”. De mensen die in de publieke sector aan de knoppen draaien. Bij gemeenten, waterschappen, provincie en samenwerkings- en uitvoeringsorganisaties. Daarnaast is er een groep “Bruisend Talent”, de toppers binnen de publieke sector, die niet ouder zijn dan 35 jaar. 3 modules hebben de twee groepen een gescheiden programma. Bij module 4 en 5 volgen beide groepen samen de Leergang.

Iedere module wordt gehost door een gastheergemeente. Die gemeente brengt casuïstiek in en is betrokken bij de organisatie. Daarboven mogen er 5 extra deelnemers uit de gastgemeente gratis aansluiten.

De flyer vindt u via de volgende link https://www.groningergemeenten.nl/app/uploads/2020/01/Flyer-Leergang-Groningen_2020-def.pdf.