22 Nov

De VGG en Werk in Zicht organiseerden op 7 maart 2019 samen een bijeenkomst voor de portefeuillehouders sociaal domein. Werk in Zicht is het samenwerkingsverband van gemeenten, UWV en SW-bedrijven in Groningen en Noord-Drenthe. Doel van het overleg: kennis delen over ontwikkelingen op het gebied van arbeidsmarktbeleid, jeugd en onderwijs. En de nieuwe wethouders konden meteen van de gelegenheid gebruik maken om elkaar te leren kennen.

Tijdens het overleg gaven vertegenwoordigers van het Alfa-college en Noorderpoort voorbeelden van projecten over een sluitende aanpak onderwijs-arbeidsmarkt. Terugdringen van laaggeletterdheid is hierbij een belangrijk item. Ook kregen de aanwezigen toelichting op de voortgang van het 1000-Banenplan en werden er suggesties gedaan voor een mogelijk volgend Werkfestival. Kortom: een goed inhoudelijk overleg tussen zowel de gemeenten onderling als tussen de gemeenten en de onderwijsinstellingen. En weer een stapje verder in de samenwerking aan een inclusieve arbeidsmarkt, waar iedereen welkom is en waar zo min mogelijk mensen worden uitgesloten.