16 Sep

De volgende kandidaten zijn voor de provinciale afdeling Groningen voorgedragen voor het VNG-bestuur en de verschillende VNG-commissies. De benoeming vindt plaats in de Algemene Ledenvergadering van de VNG op 5 juni 2019.

VNG bestuur
Annalies Usmany, wethouder gemeente Appingedam
Wieke Paulusma, raadslid gemeente Groningen

VNG-commissie Financiën
Bert Nederveen, wethouder gemeente Westerkwartier

VNG-commissie Zorg, Jeugd, Onderwijs
Mattias Gijsbertsen, wethouder gemeente Groningen

VNG-commissie Participatie, Schuldhulpverlening en Integratie
Carine Bloemhoff, wethouder gemeente Groningen

VNG-commissie Economie, Klimaat, Energie, Milieu
Paul de Rook, wethouder gemeente Groningen

VNG-commissie Ruimte, Wonen en Mobiliteit
Laura Broekhuizen, wethouder gemeente Oldambt
Harmannus Blok, wethouder gemeente Het Hogeland

We trekken de dorpen in op 12 september 2019!

Bijeenkomst gebiedsregisseurs/leefbaarheidsadviseurs en dorpencontactfunctionarissen

Er komt veel op de dorpen/wijken/buurten af en daardoor komt er ook veel op het werk van de gebiedsregisseur (e.a.0 af. Ieder is op zijn manier bezig met de combi flexibiliteit, kennis van zaken en de contacten met je achterban. Onze insteek van deze bijeenkomst is dat wij graag ervaringen van anderen willen horen, we zijn zelf ook nog zoekende om de goede manier te vinden. Kom je ook?

Wij zoeken op 12 september letterlijk het werk op: wat kom je tegen in je werk. In het middagprogramma gaan we samen in op de onderwerpen maatschappelijk vastgoed, opbouwwerk, wijkbudgetten en Grijs en Groen met daarbij aandacht voor:
– De interne organisatie versus het dorp: wie doet wat?
– Wat vertel je over je dorp in dorp/wijk/buurt

Programma
We gaan touren: op verschillende plekken in Midden-Groningen gaan we met elkaar en met wisselende gastheren-/vrouwen het gesprek aan. We pendelen met de bus. Onderweg zorgen we voor een drankje en hapje.

13.00 uur Ontvangst voor burgemeester Adriaan Hoogendoorn in Hoogezand. Adres: Kerkstraat 2 – Hoogezand.
13.45 uur Vertrek met de bus naar Woldwijck centrum
14.00 uur Aankomst Woldwijck centrum -> Thema is Opbouwwerk
14.45 uur Vertrek naar MFC MainSchoar in Kolham
15.00 uur Aankomst Kolham -> Thema Maatschappelijk Vastgoed
15.45 uur Vertrek naar MFC De Broekhof in Zuidbroek
16.00 uur Aankomst Zuidbroek -> Thema Wijkbudgetten
16.45 uur Vertrek naar Hoogezand
17.00 uur Aankomst Hoogezand met plenaire afronding – uiterlijk 17.30 uur einde programma.

Onderweg in de bus staan we stil bij het thema Grijs en Groen.

De organiserende partijen,
Jordy Hovingh, Dieuwke Visser (gemeente Midden-Groningen), Nienke Vellema en Winanda Hoegen-Kuiper (Groninger Dorpen) en Ton Sprenger (VGG)