6 Apr

Op 28 februari bezocht algemeen directeur van de VNG Jantine Kriens onze ALV in het kader van de Meerjarenvisie Gemeenten 2020-2024. Haar doel: in gesprek gaan over wat de gemeenten in onze provincie belangrijk vinden, om dit mee te nemen in het bepalen van de koers en richting van de VNG.

Groningen was de laatste in haar ronde langs de provinciale afdelingen. Tijdens haar bezoeken kwamen grote vraagstukken voorbij, zoals de financiële positie van gemeenten en de tekorten in de jeugdzorg. ‘Waarop kunnen gemeenten sturen zodat ze de goede dingen doen? Wat kunnen gemeenten individueel, wat in de regio en wat collectief op het niveau van de vereniging?’

In Groningen kregen de Kracht van Groningen (DeKrachtvanGroningen), Stichting Het Groninger Landschap (HetGroningerLandschap) en Gebiedscoöperatie Westerkwartier en Zuidoost Groningen (Gebiedscoöperatie) het podium. Zij brachten kansen en mogelijkheden onder de aandacht, om samen met inwoners, maatschappelijke partners en overheden vorm te geven aan onze leefomgeving.

Op dit moment verwerkt de VNG de uitkomsten van de rondgang langs alle provincies. De nieuwe Meerjarenvisie gemeenten 2020-2024 zal op de ALV van juni 2019 worden gepresenteerd.